Vergelijk en bespaar

Uitgebreid zorgverzekeringen aanbod

Zorgverzekeringen vergelijken om te besparen op de premie. Je hoeft niet meer te betalen dan nodig is als je een vergelijking maakt. Wil je extra veel geld besparen? Check dan ook de besparing als je voor een hoger eigen risico kiest. Zeg je huidige zorgverzekering op en stap voor 31 januari van het nieuwe jaar over.

Zorgverzekering verplicht

De zorgverzekering is verplicht voor alle Nederlandse inwoners. De zorgverzekering is opgedeeld in de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering, enkel de basisverzekering is verplicht. De overheid bepaalt wat er in het pakket van de basisverzekering zit. De basis zorgverzekering dekt bijvoorbeeld kosten voor de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek.

Aanvullende verzekeringen en tandartsverzekering

Naast de basis zorgverzekering is het mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Deze bieden aanvullende dekkingen voor bepaalde medische kosten, denk hierbij onder andere aan fysiotherapie, anticonceptie en alternatieve geneeswijzen. Hoe de aanvullende verzekering er precies uitziet wordt bepaald door de zorgverzekeraar en bovendien zijn er vaak ook nog verschillende soorten aanvullende pakketten per aanbieder te kiezen. De tandartsverzekering is ook een aanvulling op de basis polis. Ook hierbij verschilt het per aanbieder wat de precieze dekking is.

Restitutie of natura polis

Verzekeraars werken met een restitutie of natura polis. Bij een restitutieverzekering krijg je bij elke zorgaanbieder een vergoeding. Je hebt dus meer keuzevrijheid. Bij niet aangesloten zorgaanbieders dien je vaak de kosten voor te schieten, welke je later kunt declareren. Bij een naturapolis worden de zorgkosten alleen volledig vergoed wanneer de zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener.

Simpel een zorgverzekering afsluiten

U mag eens per jaar overstappen van zorgverzekering. De meeste mensen vergelijken tegen het einde van het jaar, meestal vanaf november de verschillende zorgverzekeraars. Mocht je een zorgverzekering vinden die aansluit bij je wensen, dan is het erg simpel om over te stappen naar een andere verzekeraar. In de meeste gevallen kun je een zorgverzekering afsluiten waarna de zorgverzekeraar ervoor zorgt dat je oude verzekering wordt opgezegd.

close

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om direct de nieuwste bespaar tips via e-mail te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar top