besparen op boodschappen

Simpel besparen op boodschappen

Besparen kan je op veel verschillende manieren doen. Sommige kosten veel tijd en moeite maar besparen op je boodschappen is er één die we allemaal eenvoudig kunnen doen. De ene persoon gaat dagelijks langs de supermarkt terwijl de ander dit slechts één keer in de week doet. Geen van beide is goed of fout maar het gaat er wel om op welke manier je het aanpakt. Hieronder een aantal handige tips waarmee je eenvoudig kunt besparen op je boodschappen.

Maak lijstjes

Het klinkt een beetje suf maar het maken van een boodschappenlijstje op papier of in je telefoon is zeer effectief. Wanneer je gericht je lijstje af werkt krijg je minder prikkels in de winkels en zal je aanzienlijk minder impulsaankopen doen die vaak wel lekker maar niet nodig zijn. Wanneer je het lijstje maakt met de route van de winkel in je achterhoofd ben je ook nog eens sneller klaar met je boodschappen wat ook weer minder tijd geeft om om je heen te kijken.

Let op de aanbiedingen

Wekelijks krijg je waarschijnlijk de papieren folders in de brievenbus met de nieuwe aanbiedingen voor de supermarkten bij je in de buurt. Mocht je ze niet in de bus krijgen kan je ze ook allemaal online vinden. Laat de supermarkt bepalen wat je deze week eet. Maak je maaltijden lekker met producten uit de aanbieding. Als de aanbiedingen van houdbare producten goed zijn koop ze dan wat groter in. Tandpasta per tube is relatief veel duurder dan dezelfde tandpasta in een pakje van zes tubes. Ook frisdrank, bier en meer houdbare producten zijn vaak in de aanbieding per grote hoeveelheid, maak er gebruik van en koop het in grotere hoeveelheden in.

Probeer de B-merken eens

Het is algemeen bekend dat hetzelfde product van een niet bekend merk goedkoper is dat het bekende merk. Soms merk je dit direct in de smaak en kwaliteit van dit goedkope product maar lang niet altijd! Een blikje knakworstjes van een huismerk kan soms de helft goedkoper zijn dan het bekende merk Unox maar de smaak is voor veel mensen net zo lekker. Knakworstjes is een simpel voorbeeld maar zo zijn er nog talloze producten in de supermarkt te vinden waarvoor dit ook het geval is.

Bedenk wat je de rest van de week gaat eten

Het is niet echt van de verrassingen maar wanneer je van te voren bedenkt wat je de komende week wilt eten kan je behoorlijk besparen. Vaak heeft de supermarkt complete gerechten in de aanbiedingen of je doet je best om je maaltijden af te stemmen op wat er op het moment in de aanbieding is. Wanneer je van te voren bedenkt wat je wilt eten geef je hierdoor minder geld uit dan wanneer je dat last-minute moet doen. Last-minute bedenken kost over het algemeen meer geld dat het al in huis hebben. Hou bij het kopen van je producten in de winkel wel rekening met de houdbaarheid van de producten. Weggooien is het duurste wat er is.

Eet minder vlees en vis

Vlees en vis is lekker. De meeste mensen vinden dit het meest lekkere onderdeel van het avondeten, het is echter ook het duurste onderdeel van je maaltijd. Probeer je aan te wennen om een paar dagen in de week vegetarisch te eten of kleine stukjes vlees of vis te nemen. In het begin zal het zeker even wennen zijn om te minderen met je favoriete product maar dit went gelukkig snel. Het vervangen door groente is veel goedkoper en veel gezonder.

Let op de houdbaarheidsdatum

Natuurlijk moet je op de houdbaarheidsdatum letten. In veel winkels zijn veel verse producten (met name vlees, vis en zuivel) behoorlijk afgeprijsd wanneer de datum dezelfde dag nog verloopt. Als je nog niet wist wat je die avond moest eten kan je hier je keuze op afstemmen. Vlees wat je goedkoop kan kopen kan je overigens nog prima in de vriezer leggen en op een later moment opeten. Overigens is het helemaal niet zo dat wanneer de datum verstreken is dat je producten niet meer kunt gebruiken. Bij vlees en zuivel moet je hier wel voor oppassen, maar als een blikje tomatenpuree een jaar over de datum is kan je het waarschijnlijk nog prima gebruiken. Eerst even proeven voordat je besluit het product weg te gooien is wel verstandig.

Koken is goedkoper dan opwarmen

Er zijn veel mensen die na een lange dag een dure magnetronmaaltijd kopen in de supermarkt. Wist je dat je voor datzelfde bedrag voor ruim 3 dagen zelf je eten kunt koken. Het is logisch dat je na een lange en zware dag op het werk niet meer de tijd en energie hebt om uitgebreid te koken, maar zelfgemaakte macaroni uit de vriezer is waarschijnlijk veel lekkerder dan die magnetronmaaltijd en daarbij komt dat het ook nog een veel voordeliger is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + zeven =

Scroll naar top