goedkoper tanken besparen

Besparen met goedkoper tanken

Op het moment dat je in de auto stapt en gaat rijden dan zal je auto brandstof gaan verbruiken, helaas ontkom je hier (behalve met een volledig elektrische auto) niet aan. Je zult dus af en toe eens moeten tanken om niet zonder brandstof te staan. Een beetje afhankelijk van het formaat van je auto en tank ben je dan wel tussen de 40 en 80 Euro kwijt, dat gaat best hard. Tips om niet meer te tanken als je wel gaat rijden kunnen we je helaas niet geven, maar wel zijn hieronder een paar tips beschreven waardoor je wel aanzienlijke bedragen kunt besparen op je tankbeurten door onder andere goedkoper te tanken.

Nooit langs de snelweg tanken

Tanken langs de snelweg is vrijwel altijd de duurste plek om te tanken. Wil je besparen op tanken, dan kun je dit beter voorkomen en goedkoper tanken. Dit doe je door tijdig te tanken en dit alvast in je eigen woonplaats bij een goedkoop tankstation te doen. Dit kan je ook doen als je tank nog halfvol zit. Mocht je onverhoopt toch aan het einde van je brandstof zitten als je op de snelweg zit dan kan je een afslag nemen en proberen te tanken in een dorpje in de buurt. Even op Google zoeken naar een tankstation in de buurt en je weet hoe ver het rijden is. Dit kost wel een hoop extra tijd waardoor veel mensen er toch voor kiezen om langs de snelweg te tanken. Hou er rekening mee dat je minimaal 10% extra kosten moet betalen dan wanneer je elders gaan tanken.

Het is ook niet zo gek dat je meer moet betalen voor het tanken langs de snelweg. Vaak hebben deze plekken een groot terrein dat dagelijks onderhouden moet worden. Daarnaast zit er vaak een grote winkel in met een café of compleet restaurant. De dagelijkse kosten van een tankstation zijn gewoon veel hoger, dit moet op de één of andere manier worden terugverdiend en de concurrentie is veel kleiner langs de snelweg waardoor ze de prijzen hoger kunnen houden.

Probeer altijd bij onbemande tankstations te tanken

Zoals hierboven beschreven worden bedragen van van het tanken hoger naarmate het tankstation luxer is met meer faciliteiten. Dit houdt dus ook in dat de prijzen lager zullen zijn als een tankstation buiten de mogelijkheid tot tanken verder geen enkele faciliteiten heeft. Betalen aan de pomp met de pinpas of creditcard waardoor er geen personeel meer nodig heeft is echt een mooie uitvinding. Het scheelt je vaak nog eens lang wachten in de rij ook. De prijzen zijn aanzienlijk lager dan bij tanken langs de snelweg dus dit soort tankstations zijn perfect voor goedkoper tanken!

Goedkoper tanken in het buitenland

Het is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar het tanken in België of Duitsland is aanzienlijk goedkoper dan tanken in Nederland. Zeker wanneer je vlakbij de grens woont is het vaak de moeite waard om even snel over de grens te gaan tanken. Ook wanneer je op vakantie gaat is het de moeite waard om net even in het buitenland te tanken, doe dit ook wanneer je weer terug gaat naar Nederland ook altijd nog even je tank vol te gooien voordat je weer het land in komt. Scheelt je toch altijd weer een paar Euro voor exact hetzelfde product dat je anders in Nederland zou tanken.

Maak gebruik van kortingen en goedkope momenten

Wat veel mensen niet weten is dat tankstations tegenwoordig veel slimmer worden. Gedurende de dag worden prijzen automatisch aangepast. Hiermee bedoelen we dat je de benzine op tijdstippen dat er veel automobilisten op de weg zitten net een paar cent duurder is dan bijvoorbeeld om 11 uur in de ochtend wanneer het juist vrij rustig is op de weg. Dus tanken buiten de spits kan (maar is niet altijd het geval) voordeliger zijn. 

Ook zijn er tankstations die op bepaalde momenten op de dag of bijvoorbeeld een dag in de week korting per liter geven. Denk dan aan bijvoorbeeld aan 5 cent korting op iedere donderdag van het jaar. Je zult zien dat mensen hier erg gevoelig voor zijn en dat het op dit soort dagen extra druk is bij de pomp. Even achteraan aansluiten en je zult behoorlijk besparen!

Bespaar op tanken met tank collectief

Sluit je aan bij organisaties als United Consumers. Deze partijen hebben mooie prijsafspraken gemaakt met vele tankstations. Je krijgt een pasje toegestuurd die je tijdens het tanken moet scannen of laten zien. Vervolgens krijg je direct korting op de literprijs. Het is een kwestie van aanmelden wat in de meeste gevallen gewoon gratis is. Enkele dagen later zal je een pasje in de brievenbus ontvangen die je vervolgens gewoon kunt gebruiken om met korting te tanken. Dit is echt heel simpel en kan niet fout gaan.

Rij zuinig

Het klinkt zo logisch maar in de praktijk zien we dat dit niet zo veel gedaan wordt. Hardrijden, veel remmen, de airco of de verwarming flink laten werken, allemaal redenen waardoor je brandstofverbruik sneller gaat dan nodig is. Hou je aan de snelheid, dit scheelt echt meer brandstof dan je denkt. Is het altijd nodig om je airco aan te hebben staan? Op het moment dat je deze niet aan hebt staan kan dat echt resulteren in veel minder verbruik van je brandstof. Het is gewoon een kwestie van netjes rijden en logisch nadenken in het verkeer.

Met behulp van bovenstaande tips en een flink aantal kilometers per jaar kan je vrij eenvoudig enkele honderden Euro’s besparen.

Nog meer besparen op je autolasten?

Kijk ook eens kritisch naar de kosten en dekking van je autoverzekering. Met het vergelijken van autoverzekeringen kun je maandelijks geld besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 − 1 =

Scroll naar top