Besparen online aankopen

Besparen op online bestellen

Waar we vroegen standaard naar de winkel gingen om zo’n beetje alles te kopen is dat tegenwoordig volslagen achterhaald. Steeds vaker hoor je in het nieuws dat fysieke winkels het financieel niet meer kunnen bolwerken en niet op kunnen tegen de lage online prijzen. De service van online winkels is tegenwoordig zo goed dat er bijna geen reden meer is om niet online te bestellen. Hieronder enkele tips over hoe je kunt besparen op online aankopen. Deze tips zijn op zo’n beetje alle producten van toepassing en zal je behoorlijke bedragen kunnen doen besparen.

Vergelijk prijzen van verschillende aanbieders

Niet iedere winkel hanteert dezelfde prijzen. Wanneer je naar een fysieke winkel bij jou in je woonplaats gaat is het lastig uit te zoeken of het duurder of goedkoper is dan een vergelijkbare winkel in het naastgelegen dorp. Online is dit veel beter te controleren. Je kunt bij diverse websites kijken wat dat ene product wat je graag wilt hebben kost. Daarnaast zijn er diverse vergelijkingssites waar webshops zich met hun assortiment en prijzen kunnen aanmelden. Op deze manier kan je in één oogopslag zien wat dat ene product bij diverse webwinkels kost. 

Gebruik kortingscodes

Online shoppen besparen korting

Behoorlijk wat webshops hebben acties. In webshops gaat dit veelal met kortingscodes. Je vult bij het afrekenen het daarvoor bestemde veld in en je krijgt de korting die achter de code zit, bijvoorbeeld 25% korting of gratis verzendkosten. Met name grote bekende webwinkels hebben vaak één of meerdere actieve codes. Je kunt ze vinden in nieuwsbrieven, reclamefolders maar ook op zogenaamde kortingscodes websites. Dit zijn websites die alle actieve codes van vele webshops voor jou plaatsen met als doel jou van die korting gebruik te laten maken. Soms ontvangt deze website daar een kleine vergoeding voor, win-win situatie dus! Stel je wilt iets kopen bij de Wehkamp en bent benieuwd of er een kortingscode voor is hoef je alleen maar in Google ‘kortingscode Wehkamp’ in te vullen. De zoekresultaten zullen je hopelijk blij maken.

Verzendkosten en retourkosten 

Iedere webwinkel in Nederland en België is uiteraard vrij om zelf te bepalen of ze de verzendkosten die ze maken door te berekenen aan de klant of om dat niet te doen. Het zijn behoorlijke kosten die ze maken maar gratis verzending aanbieden maakt klanten gevoelig om hier te bestellen. Voor jou als klant kan het ook zeker lonen om een beetje om je heen te kijken. Het is niet alleen de prijs van het product die het totaalbedrag maakt maar ook de verzendkosten spelen hier een rol in. Bekijk dus altijd je totaal om te kijken waar je het goedkoopste uit bent.

Soms kan het zijn dat je niet tevreden bent met je ontvangen producten. Zeker met kleding is het logisch dat het soms niet de goede maat is die je hebt besteld of dat het product gewoon niet bevalt. In dit geval kan je het altijd terugsturen. Bij de ene webwinkel kan je dit gratis versturen en bij de andere zijn de verzendkosten voor de retourzending voor jouw rekening.

Bedenk of je het echt nodig hebt

Online bestellen heeft ook z’n nadelen. Het grootste nadeel is dat de drempel om daadwerkelijk de bestelling te plaatsen heel laag is. Het kost geen enkele moeite om een nieuwe broek te bestellen die wellicht helemaal niet eens nodig hebt. Een groot deel van online aankopen zijn in de praktijk impulsaankopen en dat is misschien wel de slechtste manier van besparen. Je doet namelijk precies het tegenovergesteld. Als je die broek nou echt nodig hebt bestel dan alleen deze en ga niet ook nog even kijken bij de sokken, hiermee vergroot je je uitgaven met spullen die je niet direct nodig hebt, dat is zonde.

Wacht tot de uitverkoop begint

Aan het einde van ieder seizoen begint op het gebied van kleding de uitverkoop. Tijdens de uitverkoop is het mogelijk om echt flinke kortingen te scoren. Op het gebied van kleding is de uitverkoop redelijk makkelijk te voorspellen, dit is aan het einde van het seizoen. Als je een nieuwe televisie wilt kopen is dat natuurlijk veel lastiger. Hier is niet vaak een echte uitverkoop van maar wel is het zo dat als er nieuwe modellen binnenkomen de oude modellen er weer uit moeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee − 2 =

Scroll naar top