besparen maandelijks abonnementen

Besparen op maandelijkse abonnementen

Veel mensen zitten maandelijks vast aan een aantal abonnementen. Zo heeft iedereen te maken met verzekeringen, je kunt hier niet zonder maar vaak kan het wel voordeliger. Daarnaast heb je nog abonnementen die voor iedereen verschillend zijn maar wel iedere maand terugkeren op de rekening. Het is veelal gemak en luiheid van mensen om dit niet jaarlijks even onder de loep te nemen maar het kan absoluut flinke bedragen besparen op jaarbasis. 

Zet alles op een rijtje en ga schrappen

Weet jij wel exact welke abonnementen je hebt lopen? Het is erg nuttig om 1x per jaar een rijtje te maken met alle lopende abonnementen die je hebt. Je ziet op deze manier waar je periodiek (meestal maandelijks) aan moet betalen. Doe dit uitgebreid en echt met alles wat je hebt, ook de abonnementen waar je bij voorbaat al weet dat je deze zeker niet wilt schrappen. Denk bij de abonnementen bijvoorbeeld aan de krant, Netflix, Spotify, telefoon, internet, tv, sportschool, tijdschriften, ANWB en wat je nog meer kunt bedenken. Maak vervolgens de afweging of je nog steeds gebruik maakt van deze abonnementen en of het heel erg zou zijn als je deze abonnementen niet meer zou hebben. Bij een krant zou je ook de alternatieven kunnen proberen van bijvoorbeeld een abonnement op de online krant, dit is vaak goedkoper of gebruik maken van gratis nieuwssites. Als je alle abonnementen wilt behouden is dat natuurlijk ook prima maar je ziet nu wel meteen wat je maandelijk kwijt bent aan abonnementskosten, dit zal voor veel mensen best tegenvallen.

Alles-in-1 pakketten

Tegenwoordig niet meer weg te denken bij de meeste huishoudens. Een alles in 1 pakket waarbij al je losse pakketten voor internet, telefonie en televisie bij elkaar gevoegd worden tot één compleet pakket bij één aanbieder. De kosten gaan ongetwijfeld flink naar beneden vooral als je slim alles in 1 aanbieders gaat vergelijken. Je hebt ook de keuze in welk pakket je afneemt. Verbruik je veel data en bel je veel of doe je dat juist niet. Pakketten met veel verbruik zijn hoger in de kosten dan pakketten met laag verbruik van data. Bedenk daarnaast of je nog gebruik maakt van een vaste telefoonlijn of dat je deze gewoon stopt omdat iedereen je tegenwoordig mobiel belt. Het aantal Nederlanders met een vast telefoonnummer is de laatste jaren enorm afgenomen.

Loterijen – Een bijna kansloze zaak

Wie droomt er nou niet van om in één klap multimiljonair te zijn. Door een maandelijkse inleg van ongeveer 15 Euro kan je bij diverse loterijen meedingen naar de meest fantastische prijzen. Bedenk je wel dat 15 Euro in de maand toch even 180 Euro per jaar is, als je met twee loterijen meedoet is dit toch bijna 400 Euro per jaar wat echt heel erg veel geld is! De winkans is bijna nul, bedenk je dus nogmaals of je dit echt wel wilt of dat je liever de maandelijkse bijdrage op je rekening houdt.

Netflix en Spotify abonnement

Tegenwoordig niet meer weg te denken uit het rijtje vaste maandelijkse lasten. Netflix en Spotify zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en naar onze mening ook geheel terecht. Onbeperkt muziek, films en series tegen een vast bedrag per maand. Wel weer een tientje voor beide in de maand. Een handige manier om hierop te besparen is om dit met familie of vrienden te delen. Voor een paar Euro meer kan je een abonnement voor meer adressen nemen wat de kosten echt snel lager maakt. Met Disney Plus en Videoland er tegenwoordig ook nog bij is het ook slim om te bedenken of je ze echt allemaal nodig hebt of dat je accepteert dat je soms ook gewoon een keer iets niet kan kijken.

Mobiele telefoon abonnementen

Dat je niet zonder mobiele telefoon kunt is logisch, die hoort er tegenwoordig gewoon bij en vaak zit hier ook een maandelijks abonnement aan vast. Je kunt kiezen uit diverse abonnementen, hiervoor is het belangrijk om te weten hoeveel je ongeveer per maand belt en op internet zit. Iedere bundel met een beetje meer data kost uiteraard al snel behoorlijk meer geld. Bedenk je dus goed welk abonnement je nodig hebt voor je het afsluit. Als je kiest voor een laag abonnement kan je altijd vrij eenvoudig verhogen, verlagen gaat achteraf een stuk lastiger.

Daarnaast is het natuurlijk leuk als je een telefoon hebt die een beetje populair is. Nieuwe modellen volgen elkaar snel op, zelfs zo snel dat het niet meer is bij te houden. Heb je na twee jaar echt al een nieuwe telefoon nodig of kan je nog wel één of twee jaar door met je huidige telefoon, zo ja dan kan een sim-only abonnement een goed idee zijn. Op deze manier bespaar je maandelijks weer aanzienlijke kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − twee =

Scroll naar top