Vergelijk en bespaar

Nederlandse Energie vergelijken

Alle energieaansluitingen in Nederland worden verplicht aangemeld bij een energieleverancier. Wanneer bij een netbeheerder geen energieleverancier bekend is, is de netbeheerder verplicht de energie af te sluiten. U bent vrij om zelf uw energieleverancier te kiezen. Verder kunt u onbeperkt van energieleverancier wisselen. Het is wel van belang dat u hierbij rekening houdt met de voorwaarden en de geldende opzegtermijn van uw huidige energiecontract.

Energieleverancier kiezen

Welke energieleverancier het beste bij uw wensen past, hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren en van uw energieverbruik. Het is allereerst belangrijk om te weten of u gebruik wilt maken van groene, of van grijze stroom. Verder kunt u kiezen tussen een vast tarief, of een variabel tarief. Als uw verbruik iedere maand sterk wisselt, omdat u bijvoorbeeld veel van huis weg bent, kan een variabel tarief u veel besparen. Wanneer u voor een vast tarief kiest, ontvangt u echter veelal een leuke korting. Deze optie kan voordelig voor u uitpakken, maar als de energieprijs onverwacht daalt tot onder de prijs die u heeft ingekocht, vist u naast het net. Een voordeel van het vaste tarief is dat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Besparen op Nederlandse Energie

De hoeveelheid die u kunt besparen op uw energie is voor een groot deel afhankelijk van uw huidige energieverbruik. Door de grote concurrentie tussen energieleveranciers worden er echter grote kortingen, of zelfs cadeaus aangeboden aan nieuwe klanten. Door deze strijd om klanten kunt u dus veel geld besparen als u er op het juiste moment voor kiest om over te stappen van energieleverancier.

Om te bepalen welke energieleverancier het beste aansluit bij uw wensen, kunt u ervoor kiezen om een energievergelijker te raadplegen. Een dergelijke vergelijker geeft u snel inzicht in de voordeligste opties. U voert simpelweg uw voorkeuren en uw energieverbruik in, waarna de vergelijker een lijst met passende energieleveranciers weergeeft. Vervolgens kunt u filteren op de voor u belangrijkste punten, zoals bijvoorbeeld de prijs.

close

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om direct de nieuwste bespaar tips via e-mail te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar top