Vergelijk en bespaar

De vergelijker voor groene stroom

Wil je overstappen naar groene stroom? Maak dan van onze praktische tool gebruik om groente stroom te vergelijken. Je komt dan niet alleen bij de goedkoopste aanbieder uit, maar ook bij de beste aanbieder. Besparen op energie levert je elke maand geld op. Bovendien komt de energie voort uit duurzame bronnen.

Wat is groene stroom?

Groene stroom is milieuvriendelijke energie die voortkomt uit duurzame bronnen. Er zijn verschillende milieuvriendelijke vormen van energie te onderscheiden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan windenergie of aan zonne-energie. De wind en de zon zijn bekende voorbeelden van duurzame energiebronnen. Biomassa is echter ook een duurzame bron net als waterkracht.

Groene stroom vergelijken

Bij het vergelijken van groene stroom is het mogelijk het aanbod op je persoonlijke voorkeuren af te stemmen. Vul de postcodecheck even in om te kijken welke groene energieleveranciers op jouw adres leveren. Het personaliseren is verder onder meer mogelijk op basis van de samenstelling van je huishouden. Pak je huidige verbruik er ook even bij om een nog betere groene stroom vergelijking te maken.

Waar let je op?

Het is bij de keuze voor groene stroom mogelijk om met verschillende voorkeuren rekening te houden. Bijvoorbeeld met de mate van duurzaamheid. Zo is het mogelijk om te selecteren op basis van groene stroom uit Nederland. Of voor de optie van gas CO2 gecompenseerd te kiezen. De looptijd is een ander aandachtspunt om de vergelijking voor groene stroom te maken. Wil je bijvoorbeeld een looptijd van een jaar, drie jaar of vijf jaar? Verder is het mogelijk om inzicht te krijgen in de prijs van groene stroom op jaarbasis of op maandbasis.

Groene stroom met korting vergelijken

Wil je nog meer besparen op de uitgaven aan energie en een bijdrage leveren aan de duurzaamheid? In dat geval is het aan te raden om groene stroom met korting te vergelijken. Er zijn verschillende groene energieleveranciers die je een extra korting aanbieden als je een energiecontract afsluit. Staar je echter niet alleen blind op de korting voor groene stroom, maar bekijk ook de totale kosten op jaarbasis. Dan ben je pas echt het voordeligst uit met groene energie.

close

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om direct de nieuwste bespaar tips via e-mail te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar top