Vergelijk en bespaar

Een autoverzekering afsluiten

Autoverzekeringen vergelijken om een keuze uit de beste deals te maken. Kies voor een goedkope autoverzekering om geld te besparen op de premie. De besparing kan fors oplopen als je op basis van de vergelijking de beste keuze maakt. De autoverzekering van je keuze is direct online af te sluiten.

Wat is een autoverzekering?

De autoverzekering is onder andere in Nederland een verplichte verzekering, tenminste wanneer u in het bezit bent van een auto. Doordat deze verplichting er is kan er ook een garantie gegeven worden op dat iedereen zijn of haar schade kan verhalen indien hij of zij in een dergelijke situatie terecht komt.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen, de WA, WA beperkt casco en WA volledig casco autoverzekering. Enkel de WA autoverzekering is verplicht, dit is dan ook de basisdekking. Met deze dekking is de schade gedekt die u aan anderen toebrengt met uw auto. De 2 andere autoverzekeringen zijn niet verplicht maar zorgen ervoor dat uw eigen auto beter gedekt is tegen schade. Met een WA beperkt casco dekking zijn bepaalde schades aan de eigen auto gedekt, vaak betreffen dit schades waarbij u zelf niets aan kon doen. Denk hierbij aan natuurrampen, brand, loslopende dieren en diefstal. De WA volledig casco autoverzekering dekt bijna alles ook wanneer u een ongeluk maakt waarbij u zelf de aansprakelijkheid draagt.

Overstappen van autoverzekeraar

Wilt u overstappen op een andere autoverzekeraar? Overstappen is meestal simpel. Of u kunt overstappen hangt af van de opzegtermijn die geldt. U kunt bij uw huidige verzekeraar controleren wat de opzegtermijn is. Veel autoverzekeringen zijn na een contractduur van 1 jaar dagelijks opzegbaar. Een nieuwe autoverzekering valt simpel online aan te vragen.

close

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om direct de nieuwste bespaar tips via e-mail te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar top