Verzekeringen

Nederlanders staan erom bekend dat ze veel verzekeren, vaak voor te veel zaken. Er zijn ook zoveel verschillende soorten verzekeringen en bovendien is het ook verplicht om sommige zaken te verzekeren. Desondanks is het niet verkeerd om goed stil te staan bij de soorten verzekeringen die er zijn, maar ook goed te kijken of u deze echt nodig heeft. Tevens is het belangrijk om goed te kijken of bepaalde zaken niet dubbel gedekt zijn.

Verschillende verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen, in principe is het mogelijk om allerlei gebeurtenissen, maar ook allerlei zaken te verzekeren. Op deze website hebben we een aantal verzekeringen uitgebreider beschreven:

Autoverzekering
Zorgverzekering
Uitvaartverzekering

Verschillende verzekeraars

Voor elke verzekering heeft u de keuze uit verschillende verzekeraars. U kunt ervoor kiezen al uw polissen bij één verzekeraar onder te brengen, in dit geval krijgt u vaak een premie korting. Daarentegen is het doorgaans voordeliger elke polis bij een andere aanbieder onder te brengen. Door goed te vergelijken vindt u het pakket dat het beste bij u past. Er zijn grote aanbieders die vele soorten verzekeringen aanbieden als FBTO, OHRA en banken als ING en AEGON. Daarentegen zijn er ook verzekeraars die gespecialiseerd zijn in één verzekering, zoals AllSecur voor de autoverzekering en Monuta voor de uitvaartverzekering.