Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering is geen verplichte verzekering, maar wel handig indien u niet de financiƫle middelen heeft om uw eigen uitvaart te betalen. Indien dit niet het geval is belast u uw nabestaanden met deze kosten en in deze gevallen komt een uitvaartverzekering dus goed van pas.

Uitvaart verzekeren of voor sparen

In principe is het voordeliger om zelf voor de uitvaart te sparen, met sparen valt namelijk een veel hoger rendement te behalen. Echter weet u nooit wanneer u komt te overlijden en heeft u dan al voldoende spaargeld opgebouwd? Bovendien dient u ook de discipline te hebben niet aan dit spaargeld te komen. De uitvaart verzekeren is daarom best een handige optie. U legt maandelijks premie in en op het moment dat u komt te overlijden bent u er zeker van dat de uitvaart bekostigt kan worden.

Hoe verzekeren

Voor uw uitvaart kunt u zich op verschillende manieren verzekeren. Allereerst dient u goed na te denken over wat voor soort polis u wilt. Voor de meeste consumenten valt de keuze op een natura of kapitaal uitvaartverzekering. Indien u voor een natura polis kiest verzekerd u producten en diensten. U bepaald zelf in welke mate, hoe uitgebreider hoe hoger de premie zal worden. Indien u voor een kapitaal uitvaartverzekering kiest verzekerd u een geldbedrag waarmee de uitvaart betaald kan worden, hoe hoger het verzekerde bedrag hoe hoger de premie weer wordt.

Besparen op uitvaartverzekering

Indien u al een lopende polis heeft is het vaak niet voordeliger om over te stappen. In dit geval kunt u vaak niet besparen, gezien u al waarde heeft opgebouwd en dit doorgaans komt te vervallen. Daarentegen wanneer u nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en u dit wel van plan bent kunt u een hoop besparen. Bekijk eerst goed wat voor soort uitvaartwensen u heeft en wat voor soort polis u nodig heeft om dit te realiseren. Vergelijk vervolgens de polissen van diverse uitvaartverzekeraars om te kijken waar u het voordeligste uit bent.

Meer voor de nabestaanden

Op Remember in Green kunt u na een verlies een levende en groeiende herinnering verwezenlijken. Door gebruik te maken van een speciale methode wordt er een boom gekweekt op de vruchtbare bestanddelen van de as van uw dierbare. Kijk voor meer informatie op Rememberingreen.nl

Kijk eens op de volgende sites:
www.hakkenberguitvaartverzorging.nl/
Meander Uitvaartverzorging