Doorlopend krediet

Indien u zelf niet over de financiële middelen beschikt om bijvoorbeeld een bepaald product aan te schaffen of u heeft bijvoorbeeld geld nodig om uw huis te verbouwen dan kunt u ervoor kiezen om een doorlopend krediet aan te schaffen. Een doorlopend krediet is een lening en let op dat geld lenen altijd geld kost.

Wat is een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een consumptief krediet waarbij u met de geldverstrekker een maximaal leenbedrag afspreekt, u kunt hier de mogelijkheden bekijken omtrent kredietkaarten: http://www.de-voordeligste-kredietkaart.be Hierbij wordt gekeken naar uw inkomen en andere lopende leningen om te kijken of u in aanmerking komt voor het te lenen bedrag. Indien dit het geval is wordt het bedrag vrijgesteld. Bij een persoonlijke lening dient u het bedrag in één keer op te nemen, bij een doorlopend krediet is dit niet het geval.

U bepaald zelf wanneer u geld opneemt, maar ook hoeveel. Hierdoor betaald u dan ook alleen rente over het opgenomen bedrag. Tevens kunt u afgeloste bedragen opnieuw opnemen, wat bij een persoonlijke lening niet het geval is. Deze vorm van lenen is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld een verbouwing van uw huis. Bij een verbouwing heeft u niet al het geld in één keer nodig, maar in delen.

Voor-en nadelen doorlopend krediet

Naast dat het doorlopend krediet een flexibele vorm van lenen is kent deze vorm nog andere voordelen:

  • Opnemen wanneer u wilt
  • Opnemen hoeveel u wilt
  • Enkel aflossen over openstaande bedragen
  • Afgeloste bedragen opnieuw opnemen

Geld lenen kost altijd geld dit is dan ook een groot nadeel van het doorlopend krediet. Maar daarnaast zijn er ook nog andere nadelen:

  • Rentepercentage is flexibel
  • Discipline nodig

Besparen op doorlopend krediet

Op een doorlopend krediet kunt u besparen door de rentepercentage’s van de verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Daarentegen dient u er wel rekening mee te houden dat de rentepercentage’s bij een doorlopend krediet kunnen veranderen. De goedkoopste geldverstrekker van nu betekend niet per definitie de goedkoopste geldverstrekker op elk moment.