Autoverzekering

De autoverzekering is onder andere in Nederland een verplichte verzekering, tenminste wanneer u in het bezit bent van een auto. Doordat deze verplichting er is kan er ook een garantie gegeven worden op dat iedereen zijn of haar schade kan verhalen indien hij of zij in een dergelijke situatie terecht komt.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen, de WA, WA beperkt casco en WA volledig casco autoverzekering. Enkel de WA autoverzekering is verplicht, dit is dan ook de basisdekking. Met deze dekking is de schade gedekt die u aan anderen toebrengt met uw auto. De 2 andere autoverzekeringen zijn niet verplicht maar zorgen ervoor dat uw eigen auto beter gedekt is tegen schade. Met een WA beperkt casco dekking zijn bepaalde schades aan de eigen auto gedekt, vaak betreffen dit schades waarbij u zelf niets aan kon doen. Denk hierbij aan natuurrampen, brand, loslopende dieren en diefstal. De WA volledig casco autoverzekering dekt bijna alles ook wanneer u een ongeluk maakt waarbij u zelf de aansprakelijkheid draagt.

Hoe uitgebreider de autoverzekering hoe duurder de premie wordt. Daarom is het niet altijd voordelig om te kiezen voor de WA volledig Casco dekking, zeker niet wanneer u een hele oude auto met een lage dagwaarde heeft. Bij total loss krijgt u immers de dagwaarde uitgekeerd en dit weegt dan niet op tegen de premie die u betaald heeft.

Besparen op autoverzekering

Het is simpel om op uw autoverzekering te besparen. Dit doet u door enkel een vergelijking te maken waar een vergelijkingssite u bij kunt helpen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de websites van verschillende verzekeraars te bezoeken. Echter bespaart het veel tijd om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Bovendien nemen zij ongetwijfeld ook nog aanbieders mee in de vergelijking waar u zelf niet aan gedacht had.